Release notes KVK Handelsregister Zoeken

Hieronder vind je de Release Notes van de KVK Handelsregister Zoeken API.

Test de laatste wijzigingen in de Swagger UI.

Bekijk de Swagger UI

Release 2.0

29 januari 2024

De Zoeken API is geüpdatet van versie V1 naar V2. Er zijn verbeteringen doorgevoerd waardoor zoeken makkelijker wordt en duidelijker. Er zijn o.a. aanpassingen gedaan aan de query parameters en output binnen- en buitenlandse adressen.

Lees meer in de migratiehandleiding

Release 1.6

28 november 2023

Feature
De API Zoeken is gemigreerd naar de nieuwe index van het KVK Handelsregister. Er zijn geen wijzigingen in de datastructuren

Release 1.5

26 oktober 2022

Feature
Er is een nieuw veld ‘Type Adres’ geïntroduceerd. Je achterhaalt hiermee of het adres in de zoekresultaten een correspondentie- of bezoekadres betreft.

Release 1.4.1

10 augustus 2022

Fixed

De combinatie van foutbericht, IPD-code en HTTP-statuscode die je ontving was niet altijd correct. Dit is opgelost. Zie de documentatie voor mogelijke foutcodes.

Release 1.4

17 maart 2022

Feature
Wanneer je zoekt op een statutaire naam of handelsnaam dan wordt nu de gezochte naam getoond in het veld 'handelsnaam'. Als je niet zoekt op handelsnaam, maar bijvoorbeeld op postcode, dan wordt de eerste handelsnaam of statutaire naam getoond in de zoekresultaten.
Feature
Sinds de vorige release is het mogelijk om te zoeken op postcode en huisnummer. Daar is nu de parameter huisnummerToevoeging aan toegevoegd. Je kunt 1 tot 4 karakters gebruiken (letters, cijfers, tekens: -, +, spatie).

Release 1.3

27 januari 2022

Feature
Je kunt nu zoeken op postcode en huisnummer, eventueel in combinatie met andere zoekparameters. Als je op postcode en huisnummer zoekt dan worden in het zoekresultaat huisnummer, huisnummerToevoeging en postcode getoond. Het kan gaan om een bezoek- of correspondentieadres. Als je zoekt op RSIN-nummer, dan wordt deze ook getoond in het zoekresultaat.

Release 1.2

10 december 2021

Feature

Vanaf 10 december wordt standaard in het zoekresultaat alleen nog de actieve vestigingen en rechtspersonen teruggegeven. Dit zorgt ervoor dat er minder zoekresultaten dan voorheen worden weergegeven, hetgeen in veel situaties efficiënter werkt.

Om ook inactieve vestigingen en rechtspersonen terug te krijgen in het zoekresultaat is er een nieuwe parameter toegevoegd, ‘inclusiefinactieveregistraties’. Bij het gebruik van deze parameter zal er in het zoekresultaat ook een indicatie zijn of de desbetreffende vestiging of rechtspersoon actief of inactief is. Indien de gevonden vestiging of rechtspersoon niet actief is en is uitgeschreven voor 22 mei 2010, dan zal er geen link aanwezig zijn naar de API KVK Handelsregister Basisprofiel en KVK Handelsregister Vestigingsprofiel.

Release 1.1.1

1 november 2021

Fixed

Wanneer je niet-ondersteunde query parameters gebruikt in je API bevraging krijg je een foutmelding.

Bij de vorige versie werden ongeldige query parameters genegeerd. Mogelijk gebruikte je een ongeldige query parameter bij één van de KVK API’s. Je ontving dan een resultaat door het negeren van de ongeldige parameter, gebaseerd op de aanwezige geldige parameter(s). Dit wekte de suggestie dat een parameter was verwerkt, terwijl dat niet zo was. Dit kon onverwachte of verkeerde resultaten opleveren.

Met de aanpassing in de release van 1 november geven we in het geval een niet-ondersteunde query parameter is gebruikt HTTP-response code 400 (Bad Request) terug met de volgende foutmelding:

{
"meldingen": {
"fout": [
{
"code": "IPD1999",
"omschrijving": "De volgende opgegeven parameter(s) is (zijn) ongeldig: [lijst, van, ongeldige, queryParameters]"
}
]
}
}

Check de ondersteunde queryparameters voor elke API in de swagger (OAS) files op de "Testen"-pagina via onze API product pagina's, of in de handleidingen op de Ondersteuning-pagina.

Release 1.1

1 oktober 2021

Fixed
Wanneer je zoekt op handelsnaam of statutaire naam wordt nu ook gekeken naar de vervallen namen. Dat betekent dat zowel de oude/ vervallen naam als de actuele naam getoond worden wanneer je zoekt op een oude handelsnaam. Zo weet je zeker dat het over dezelfde organisatie gaat.