Release notes KVK Handelsregister Basisprofiel

Hieronder vind je de Release Notes van de KVK Handelsregister Basisprofiel API.

Test de laatste wijzigingen in de Swagger UI.

Bekijk de Swagger UI

Release 1.4.1

10 augustus 2022

Fixed

De combinatie van foutbericht, IPD-code en HTTP-statuscode die je ontving was niet altijd correct. Dit is opgelost. Zie de documentatie voor mogelijke foutcodes.

Release 1.4

17 maart 2022

Feature
Formele en materiële registratie datumvelden worden nu ook getoond in het hoofdvestiging blok.
Feature
Website wordt getoond in het eigenaar blok wanneer er geen vestigingen aanwezig zijn.
Feature
Lijst met handelsnamen worden nu ook getoond in de sub-resource hoofdvestiging.

Release 1.3

27 januari 2022

Feature
Voorheen werden de BAG-gegevens (geografische coördinaten) alleen getoond in de API KVK Handelsregister Vestigingsprofiel. Vanaf nu kun je de parameter geoData ook gebruiken in de API Basisprofiel. De gegevens zijn terug te zien in het hoofdniveau van de API, in de sub-resources /eigenaar en /hoofdvestiging. Als er geen hoofdvestiging is dan worden de adressen (bezoek- en correspondentieadres) van de rechtspersoon getoond in het Eigenaar-blok.

Release 1.2

15 december 2021

Feature
Het bezoek- en correspondentieadres wordt getoond onder het blok ‘Eigenaar’ wanneer er geen vestigingen aanwezig zijn. Als er wel vestigingen zijn, verandert de API niet. Het bezoek- en correspondentieadres van de ‘Hoofdvestiging’ wordt dan getoond.
Feature
Het blok ‘Adres’ is uitgebreid met ‘Toevoeging Adres’. Met dit veld wordt het adres nader geduid. Een voorbeeld is dat bij een bedrijfsverzamelgebouw meerdere vestigingen op hetzelfde adres kunnen zijn, waardoor er onderscheid gemaakt moet worden door een extra omschrijving van de locatie, bijvoorbeeld 3de verdieping kamer 315.

Release 1.1.1

1 november 2021

Fixed

Wanneer je niet-ondersteunde query parameters gebruikt in je API bevraging krijg je een foutmelding.

Bij de vorige versie werden ongeldige query parameters genegeerd. Mogelijk gebruikte je een ongeldige query parameter bij één van de KVK API’s. Je ontving dan een resultaat door het negeren van de ongeldige parameter, gebaseerd op de aanwezige geldige parameter(s). Dit wekte de suggestie dat een parameter was verwerkt, terwijl dat niet zo was. Dit kon onverwachte of verkeerde resultaten opleveren.

Met de aanpassing in de release van 1 november geven we in het geval een niet-ondersteunde query parameter is gebruikt HTTP-response code 400 (Bad Request) terug met de volgende foutmelding:

{
"meldingen": {
"fout": [
{
"code": "IPD1999",
"omschrijving": "De volgende opgegeven parameter(s) is (zijn) ongeldig: [lijst, van, ongeldige, queryParameters]"
}
]
}
}

Check de ondersteunde queryparameters voor elke API in de swagger (OAS) files op de "Testen"-pagina via onze API product pagina's, of in de handleidingen op de Ondersteuning-pagina.

Release 1.1

1 oktober 2021

Feature
De uitgebreide rechtsvorm wordt nu getoond. Bijvoorbeeld: bij een coöperatie zie je of er beperkte aansprakelijkheid (BA) is of wettelijke aansprakelijkheid (WA).