Veelgestelde vragen

Kom je er niet helemaal uit? Hieronder vind je de antwoorden op de meestgestelde vragen over het Developers Portal en onze API's.

Met de API KVK Handelsregister Zoeken kun je een bedrijf opzoeken door bijvoorbeeld de handelsnaam of plaats in te voeren. Op zoek naar meer informatie? Elk zoekresultaat heeft een hypermedia-link naar de API Basisprofiel en/ of Vestigingsprofiel, binnen REST ook wel bekend als HATEAOS. Basisprofiel kan alleen bevraagd worden met een KVK-nummer en Vestigingsprofiel alleen met een vestigingsnummer. 

Dit kan op twee manieren (beide kosteloos):

  1. Via onze SwaggerUI.
  2. Via eigen software met onze test API-key: l7xx1f2691f2520d487b902f4e0b57a0b197. Zie voor meer informatie de documentatie.

In de documentatie vind je de mogelijke in- en output velden per API.

Nee, dit is niet mogelijk.

Nee, dit is niet mogelijk.

Nee, dit is niet mogelijk.

HuisnummerToevoeging is vervangen door de zoekparameter huisletter. De zoekparameter huisletter gebruik je in combinatie met de zoekparameter huisnummer. Daarnaast kan de zoekparameter slechts één letter bevatten.

De API Basisprofiel gebruik je om alle actieve handelsnamen van de hoofdvestiging te vinden. Om de handelsnamen van alle nevenvestigingen te achterhalen gebruik je, per vestiging, de API Vestigingsprofiel.

De zoekparameter handelsnaam is aangepast naar naam, om duidelijk te maken dat er niet enkel een handelsnaam in de output wordt getoond. De naam kan een ‘statutaire naam’, ‘handelsnaam’ of ‘naam (niet-commercieel)’ zijn.

Nee. De API’s geven geen overzicht van de mutaties (historisch data). Bestel daarvoor het product Historie via de website van KVK.

Voorheen werd het postbusnummer als huisnummer zoekparameter meegegeven. Bij Zoeken V2 is hier een postbusnummer zoekparameter voor geïntroduceerd.

Het attribuut ‘aantal’ is verduidelijkt en aangepast naar ‘resultatenPerPagina’.

Nee, dit is niet mogelijk.

Nee, dit is niet mogelijk.

Ja, de limiet is 300.000 bevragingen per maand met een rate van maximaal 100 per seconde.

Ja. Dit zijn alle zoekmogelijkheden in de API KVK Handelsregister Zoeken:

  • KVK-nummer
  • RSIN
  • Vestigingsnummer
  • Naam
  • Straat en plaats
  • Postcode en huisnummer (nieuw)

Postcode en huisnummer worden niet standaard in het zoekresultaat getoond, tenzij hier op wordt gezocht.

Met de Zoeken API haal je het KVK-nummer van een inschrijving op. Aanvullende gegevens vraag je vervolgens op met een van de andere API's.

API Zoeken werkt op dit moment niet zoals een Google zoekmachine. Alleen bij specifieke zoekopdrachten, compleet en zonder spelfouten, worden relevante zoekresultaten weergegeven

Ja. Je kunt maximaal 1000 zoekresultaten bekijken.

Nee, dit is niet mogelijk.

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk.

Uitgeschreven vestigingen worden standaard uit de resultaten gefilterd. Wil je deze toch bekijken? Voeg dan “includelnactiveRegistrations” toe aan de query.  

Ja, de maximale lengte voor de straatnaam is 256 karakters.

Ja. Dit komt voor wanneer een bedrijf in het handelsregister geregistreerd staat als failliet en de vestigingen op non-actief staan. De SBI-codes en andere vestigingsinformatie zijn dan niet zichtbaar.

Als de ondernemer het aantal medewerkers niet heeft opgegeven dan zijn de velden "Aantal voltijd werkzame personen" en "Aantal deeltijd werkzame personen" onder het onderdeel informatie hoofdvestiging leeg.

Ja. Raadpleeg hiervoor de documentatie.

Je betaalt maandelijks € 6 per API-key voor de aansluiting. Wanneer je een API gebruikt betaal je € 0,019 per bevraging (KVK Handelsregister Zoeken is gratis).

Meer weten over tarieven? Check dan de productpagina’s op het  Developer Portal.

Ja dat mag, zolang de API-key binnen dezelfde organisatie gebruikt wordt.

Met de WW code kun je alleen inloggen op www.kvk.nl. Op het Developer Portal log je in met je zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord.

  • Nieuwe API-key aanvragen: ga naar het Developer Portal, vul alle gegevens in en vraag een API-key/ aansluiting aan. Met één aansluiting kun je gebruik maken van alle API’s (Zoeken, Basisprofiel, Vestigingsprofiel en Naamgeving).
  • Extra API-key aanvragen: login op Mijn Developer Portal en vraag een extra API-key aan.

Met een extra API-key maak je gemakkelijk onderscheid in beheer, gebruik en facturatie.

Een extra API-key aansluiting kost maandelijks € 6,00. Wanneer je een API gebruikt betaal je € 0,019 per bevraging (KVK Handelsregister Zoeken is gratis).

Meer weten over tarieven? Check dan de productpagina’s op het Developer Portal.

Een API-abonnement kun je schriftelijk opzeggen. Stuur een brief naar jouw KVK-regiokantoor of een e-mail naar: account@kvk.nl. Houdt er rekening mee dat een brief langer onderweg is en dat dit een (extra) maandovergang en abonnementskosten tot gevolg kan hebben.

De overeenkomst loopt door tot en met de laatste dag van de volgende kalendermaand en eindigt daarna. Bijvoorbeeld: als je opzegt op 2 november dan loopt de overeenkomst door tot en met 31 december.

Op dit moment is het niet mogelijk om een API-abonnement over te zetten naar een ander KVK-nummer. Je kunt de oude aansluiting opzeggen en vervolgens een nieuwe aanvragen.

Neem contact op met de afdeling Verkoop Binnendienst. Stuur een e-mail naar: account@kvk.nl of bel naar: 088 585 34 34.

Neem contact op met de afdeling Verkoop Binnendienst. Stuur een e-mail naar: account@kvk.nl of bel naar: 088 585 34 34.

Ja, dat klopt.

Ga naar reset-password en vul je gebruikersnaam in. Je ontvangt een e-mail met instructies voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord. 

Neem contact op met de KVK Servicedesk om je gebruikersnaam op te vragen. Telefoonnummer: 088 585 3030. We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 uur. 

Ga naar reset-password en vul je gebruikersnaam in. Je ontvangt een e-mail met instructies voor het aanmaken van een nieuw wachtwoord. 

Login op het KVK Developer Portal en ga naar “Mijn API-keys”.

De administrator van jouw organisatie kan accounts toevoegen en verwijderen. De administrator account wordt door ons verwijderd wanneer het contract wordt opgezegd.

Login op het KVK Developer Portal en ga naar “Mijn gegevens”. Je kunt hier je inlog- en contactgegevens wijzigen.

Login op het KVK Developer Portal en ga naar “Mijn API-keys”.

KVK Handelsregister Zoeken: https://api.kvk.nl/api/v1/zoeken 
KVK Handelsregister Basisprofiel: https://api.kvk.nl/api/v1/basisprofielen
KVK Handelsregister Vestigingsprofiel: https://api.kvk.nl/api/v1/vestigingsprofielen 
KVK Handelsregister Naamgeving: https://api.kvk.nl/api/v1/naamgevingen

TLS (in het verleden ook wel SSL) beveiligt de verbinding tussen twee computers. Om zo’n beveiligde verbinding te krijgen, heb je een certificaat nodig, een TLS-certificaat. Een certificaat bevat gegevens over de certificaathouder, het domein, de naam van de instantie die het certificaat heeft uitgegeven, het land waarin het certificaat is uitgegeven en de geldigheidsduur. Hierdoor ben je er van verzekerd dat je systeem communiceert met de KVK.

Ja, mits de voorwaarden uit de overeenkomst en gebruiksvoorwaarden in acht worden genomen. Om een overeenkomst te tekenen moet je ingeschreven staan in het handelsregister en tekenbevoegd zijn. Particulier gebruik wordt hiermee uitgesloten.

Ja, dat kan.

Binnen enkele werkdagen nadat je je hebt aangemeld en de toegestuurde overeenkomst ondertekend door ons retour is ontvangen.

De betaalwijze die je kiest voor de KVK API wordt ook voor andere betaalprocessen van KVK gebruikt. Je betaalgegevens worden niet gedeeld met derden.

KVK API’s zijn vrijgesteld van btw. Je ontvangt een factuur zonder btw-heffing.

Een update wordt minimaal 48 uur van tevoren aangekondigd met serviceberichten via de mail vanuit KVK Servicedesk. Het is moeilijk aan te geven hoe vaak een update plaatsvindt. Nieuwe releases zijn afhankelijk van de doorontwikkeling van de KVK API. Krijg je deze updates niet, maar wil je dat wel? Stuur ons een verzoek middels ons contactformulier.

Op de statuspagina vind je de actuele status van KVK producten en diensten. We versturen ook berichten wanneer er een storing, aanpassing of onderhoudswerkzaamheden zijn. Meld je aan voor updates

De gemiddelde responstijd ligt rond de 500 ms.

Via factuur of automatische incasso. Facturen worden per post toegestuurd. Wil je deze digitaal ontvangen? Lees meer over digitale facturen op onze website.

 

Een voorbeeldovereenkomst, de servicegarantie en gebruiksvoorwaarden vind je bij de voorwaarden.

De Zoeken API is geüpdatet van versie V1 naar V2. Er zijn verbeteringen doorgevoerd waardoor zoeken makkelijker wordt en duidelijker. Er zijn o.a. aanpassingen gedaan aan de query parameters en output binnen- en buitenlandse adressen.

Lees meer in de migratiehandleiding

Zoeken V1 is vanaf 29 juli 2024 niet meer beschikbaar. Wil je de Zoeken API blijven gebruiken? Dan raden we je aan om voor die datum over te stappen op V2. 

Lees meer in de migratiehandleiding

Je kunt Zoeken V1 en V2 naast elkaar gebruiken totdat V1 wordt uitgefaseerd op 29 juli 2024. Vanaf dan is alleen V2 nog beschikbaar. 

In de migratiehandleiding staat beschreven hoe je overstapt van Zoeken V1 naar V2. Je kunt je huidige API-Key blijven gebruiken. 

Op dit moment niet. Je hoeft dus alleen wijzigingen uit te voeren voor de Zoeken API. 

Staat je vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op. Binnen uiterlijk 5 werkdagen heb je een reactie van ons.

Contact opnemen

Help ons verbeteren

Wij willen graag weten wat jij van het Developer Portal vindt en wat er beter kan. Meld je aan voor het klantenpanel en geef ons je mening.

Aanmelden klantpanel